top of page
ARVIOITA
Perhosten ajasta
Amman kirjablogi
Uskallan siis luvata, että kirjasta pitävät niin kohderyhmään kuuluvat lukijat kuin kaltaiseni dystooppisesta ihottumasta kärsivät. Sen sijaan Kuopio-siteet eivät ole pakollisia, joskin meille kulmat tunteville miljöökuvaus tarjoaa monta tuttua lokaatiota.
https://ammankirjablogi.blogspot.com/2021/09/emma-luoma-perhosten-aika.html
Heidi P, Kirjapöllön huhuiluja
Kirjan vahvuuksia on sen hyytävä tunnelma, minkä Luoma on onnistunut loihtimaan toukkien ilmestymisestä saakka. Päähenkilön kammo perhosiin välittyy myös lukijalle ja tuo inhon väreitä useaan kertaan.
https://adelheid79.blogspot.com/2021/06/perhosten-aika-emma-luoma.html
Kosmoskynä
 
Perhosten aikaa voi lämpimästi suositella. Se on pandemian vuoksi ajankohtainen teos, mutta se kertoo paljon muustakin kuin katalasti leviävästä tappavasta taudista. Se muistuttaa rivien välissä ennakkoluuloista, joita saatamme kokea ihmisten ulkonäön vuoksi. Eikä vähäinen arvo ole sekään, että kirja antaa asiaa tuntemattomille aavistuksen siitä, millaista on, kun oma pää täyttyy hankalista ajatuksista ja yrittää taistella niitä vastaan. Ehkä joku kirjan luettuaan myös huomaa, että on arvokkaita asioita, joiden vuoksi kannattaa yrittää voittaa pelkonsa.
 
https://www.kosmoskyna.net/kritiikit/emma-luoman-perhosten-ajassa-hyonteisten-aiheuttama-epidemia-pakottaa-kohtaamaan-pahimmat-pelot/
 
Susannasofia, Teatterinna
Parasta Perhosten ajassa on sen tarkkanäköinen ote ihmisiin yksilöinä ja osana erilaisia porukoita, yksityiskohtaisesti rakennettu poikkeustilanne ja rehellinen, taitavasti kirjoitettu teksti ja tarina. Tätä ei meinannut malttaa laskea käsistään, sen verran jännää ja kiehtovaa menoa.
https://teatterinna.blogspot.com/2021/08/perhosten-aika-emma-luoma.html
Sini Helminen, Siniset helmet
Aikuisten kirjallisuuden puolella debytoineen Emma Luoman YA-uutuus Perhosten aika on sekin enemmän nuorille aikuisille suunnattua New Adultia ja sopii sekä kypsemmille nuorille että aikuislukijoille. Nimittäin jos nämä lukijat eivät ole kovin herkkänahkaisia. Perhosaiheen ja nätin kansikuvan ei kannata antaa hämätä: tiedossa on ällöttävää ötökkä- ja kehokauhua --
https://sinisethelmet.wordpress.com/2021/05/05/tuhotoukkien-kosto-emma-luoman-perhosten-aika/
Tuulevin lukublogi
Jos Luoman esikoinen Vain huonoja vaihtoehtoja (2019) oli mielenkiintoinen yhdistelmä jännitystä ja sairaalasarjaa, on toinen romaani paitsi katastrofikuvaus nuorista aikuisista, joilla olisi tarpeeksi ongelmia ilman luonnonvitsaustakin, myös ja etenkin romaani ystävyydestä ja rakkaudesta.
https://tuulevi.wordpress.com/2021/08/16/emma-luoma-perhosten-aika/
Kirjakeiju, Risingshadow
f
Mielestäni tämä on erinomainen - vaikkakin kauhea, ahdistava ja ajatuksia herättävä - kirja. 
 
https://www.risingshadow.fi/library/review/9648-perhosten-aika
Yksi luku vielä
Lukukokemus on silti positiivinen ja tämä jää mieleen aiheeltaan erikoisena ja erilaisena. 
https://yksiviela.blogspot.com/2021/06/perhosten-aika-emma-luoma.html
 
Taustakuva: Patrick Tomasso on Unsplash
bottom of page