top of page
JOS ET KESTÄ KUOLEMAA
Jos_et_kesta_kuolemaa_etukansi_syksy2024.jpg

Ilmestyy elokuussa 2024!

Tiivistunnelmainen jännitysromaani nuoren kirurgin elämästä ja kohtalokkaasta hetkestä leikkaussalissa.

Odottamaton komplikaatio, ikävien yhteensattumien summa, Ruusa kirjoittaa, vaikka oikeasti hän haluaisi sanoa: En ymmärrä mitä tapahtui, antakaa anteeksi, se oli minun syyni.

Ruusa Linna suorittaa kirurgian erikoistumista. Työvuorot ovat pitkiä, opittavaa paljon ja epävarmuus jatkuvasti läsnä. Silti hän uskoo olevansa maailman parhaalla alalla. Ruusan avopuoliso Eliel ei ymmärrä, miksi työlle täytyy omistautua niin täydellisesti, mutta yrittää silti tukea häntä.

Kaikki muuttuu, kun Ruusan potilas kuolee yllättävään komplikaatioon. Syyllisyys ei jätä Ruusaa rauhaan, aiempi unelmatyö menettää hohtonsa ja potilaiden hengestä vastaaminen alkaa tuntua yhä mahdottomammalta. Myös Ruusan ja Elielin parisuhde ajautuu ongelmiin, ja lopulta harvinaisen kiihkeä riita johtaa onnettomuuteen, jossa Eliel loukkaantuu vakavasti.

Kun Eliel palaa Ruusan luokse toipumaan, tilanne suistuu lopullisesti hallinnasta. Ruusa alkaa saada uhkaavia viestejä, ja Eliel on vakuuttunut, että asunnossa käy joku ulkopuolinen. Löytyykö syyllinen lähempää kuin saattaa arvata?

Kansi: Karin Niemi

n. 420 s

MurhaMylly 266

Myllylahti 8/2024

ISBN: 978-952-356-535-7

PERHOSTEN AIKA
Perhosten aika.jpg

Kiehtova nuorille aikuisille suunnattu romaani elämän muuttavasta luonnonvitsauksesta, nuorten miesten ystävyydestä ja rakkaudesta kotikaupunkiin.

 

Sen piti olla paras kesä ikinä, mutta sitten saapuivat toukat.

 

Karvaiset, vaaleanharmahtavat toukat valtaavat Kuopion talo kerrallaan, ja asukkaat häädetään pois tuholaiskäsittelyjen alta. Myös tatuointistudiossa työskentelevä Viima joutuu evakkomatkalle majapaikasta toiseen parhaan ystävänsä Oulan ja tyttökaverinsa Tuikun kanssa. Pian yösijaa on vaikea löytää edes sukulaisten luota menneisyyden salaisuuksien sulkiessa ovia.

 

Syksyn edetessä toukat kehittyvät perhosiksi, karanteenialue laajenee ja kaupungin asukkaille alkaa ilmaantua outoja oireita, jotka tuntuvat liittyvän vitsaukseen. Tutkijaryhmät käyvät kilpajuoksua aikaa vastaan löytääkseen parannuksen perhostautiin, ja sosiaalinen media yrittää pitää ihmiset jatkuvasti muuttuvan tilanteen tasalla. Lopulta Viiman ja Oulan on pakko ryhtyä epätoivoiseen taisteluun perhosia vastaan – kotikaupunkinsa ja läheistensä puolesta.

Kansi: Kaisu Sandberg

387 s

Myllylahti 4/2021

ISBN: 978-952-356-179-3

Painos loppuunmyyty

VAIN HUONOJA VAIHTOEHTOJA
Vain huonoja vaihtoehtoja.jpg

​Vastavalmistunut lääkäri Junita Laine palaa lapsuutensa kotikaupunkiin auttamaan veljeään Jeroa, joka on halvaantunut onnettomuudessa. Työ paikallisessa terveyskeskuksessa panee Junitan heti koville, potilaat eivät hoidu yhtä helposti kuin oppikirjoissa. Kotona murjottava Jerokin tuntuu ventovieraalta.

 

Kaupungissa alkaa tapahtua outoja onnettomuuksia, ja Junitan ja Jeron kynnykselle ilmestyy nimettömiä uhkauksia. Junita purkaa ahdistustaan juoksemiseen, punaviiniin sekä vertaistukeen, jota hän saa työkavereiltaan - erityisesti kollegalta, johon hän ihastuu vastoin suunnitelmiaan.

 

Kun viimeisin onnettomuus osuu liian lähelle, on Junitan selvitettävä, mitä kaupungissa oikeastaan tapahtuu ja kuka on nimettömien uhkauksien takana. Jerokin tuntuu salailevan jotakin. Voiko Junita luottaa enää edes omaan veljeensä?

Kansi: Kaisu Sandberg

349 s.

Myllylahti 4/2019

MurhaMylly 181

ISBN  978-952-202-978-2

Kirjatraileri: Emma Luoma

bottom of page